Wie ben ik

Bij gastouderopvang Daantje Banaantje zorgt er één iemand voor je kindje en dat ben ik, Daniëlle. In dit stukje vertel ik wat meer over mezelf, werkverleden, opleidingen, ons gezinnetje en hobby’s.

In juli 1986 ben ik geboren, dit betekend dat ik een dertiger met een aantal jaren ervaring ben. Voordat ik gastouder werd ben ik 10 jaar werkzaam geweest als apothekersassistente maar omdat mijn passie daar niet meer lag heb ik me in 2020 omgeschoold naar gastouder. Sinds juni 2020 is mijn opvang geopend en ben ik werkzaam in het allerleukste beroep ter wereld!

Naast mijn diploma Helpende zorg en welzijn specialisatie gastouder ben ik ook in het bezit van de volgende certificaten: pedagogisch component gastouderopvang, de gezonde gastouder, ruimte voor baby’s, expeditie veerkracht en kinderemotiecoach. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen om bijvoorbeeld mijn kennis van EHBO voor kinderen en de meldcode kindermishandeling up to date te houden.

Natuurlijk is deze korte kennismaking niet compleet zonder een stukje over ons gezinnetje. In 2016 ben ik getrouwd met William (1982), hij werkt 5 dagen in de week als programmeur bij een bedrijf in Tilburg. Net voor het einde van 2016 zijn we de trotse ouders geworden van onze dochter Noor. Inmiddels is ze een flinke dame geworden die het heel erg leuk vind om na school mee te helpen in de opvang en te spelen met de kindjes, ze voelt zich echt een grote zus van onze gastkindjes. 

In onze vrije tijd zijn we vaak in pretparken of musea te vinden en struinen we stad en land af naar geocaches. Ook vinden we het heel erg leuk om er met onze camper “Luigi” (die we helemaal zelf omgebouwd hebben van bestelbus naar camper) op uit te trekken. We hebben de gaming factory al vaak van binnen gezien en ook thuis wagen we ons graag aan een race in Mario Kart of verslaan we spoken in Luigi’s Mansion.

We delen ons huis ook met onze beestenboel: Youp, Babs, JuJu, Monty, Henk, Mopsie en Flopsie. Voor ons zijn deze dieren een waardevolle toevoeging aan ons gezin en we vinden dat hun aanwezigheid positief bijdraagt aan de opvangervaring van onze gastkindjes.

Door het omgaan met dieren leren onze gastkindjes belangrijke lessen over verantwoordelijkheid, zorgzaamheid en respect voor andere levende wezens. De momenten die ze doorbrengen met onze harige vriendjes zijn niet alleen leuk, maar bieden ook waardevolle leermomenten over dierenwelzijn en liefdevolle verzorging.

Wat betreft onze slangen, willen we graag de vooroordelen, misvattingen en angst wegnemen die sommige mensen hebben over deze fascinerende dieren. Onze terrariums bevinden zich in de woonkamer, waardoor we de kans hebben om te laten zien dat slangen niet eng zijn, maar juist interessante en prachtige dieren. We leggen uit hoe ze leven en zich gedragen, waardoor kinderen meer begrip en respect voor deze dieren ontwikkelen.

Youp is een standaard formaat Teckel en is geboren in maart 2022.

Zijn favoriete bezigheden zijn: slapen, eten, Babs vervelen, blaffen naar poezen, waken, wandelen met de kindjes, in het zonnetje liggen, snackjes eten (heel veel snackjes eten!) en had ik slapen al gezegd?

Babs is een Basset hound en is geboren in juni 2023.

Babs haar favoriete bezigheden zijn: sokken stelen, eten, slapen, achter Youp aanzitten, kroelen, wandelen maar dan het liefst om overal aan te snuffelen en vooral heel veel luieren en kriebeltjes krijgen.

Mopsie en Flopsie zijn onze twee Franse hangoorkonijnen, ze zijn geboren in mei 2021.

De dames hebben een grote ren in onze achtertuin waar ze heerlijk rond kunnen hupsen, naar harte lust kunnen graven en heerlijk in het zonnetje kunnen liggen. Ook zijn ze blij als ze wat lekkers krijgen van de gastkindjes.

JuJu is onze rode rattenslang en is geboren in september 2019.

Wat lijkt ze groot op de foto, hé? Maar in werkelijkheid is de kop van deze dame niet veel breder dan de duim van mama of papa. Ze is ongeveer 2 vingers dik en anderhalve meter lang. JuJu haar favoriete bezigheid is zich verstoppen in haar terrarium. Soms komt ze even uit haar holletje om te drinken of een rondje te kruipen maar ze is het gelukkigst als ze rust heeft.

Henk is onze haakneusslang en is geboren in 2022.

Als je goed kijkt op de foto dan zie je waar de naam haakneusslang vandaan komt, natuurlijk van dat wipneusje. Henk wordt door ons liefkozend spicy pierworm genoemd omdat het een mini slang is met een maxi attitude. Als hij stoer wil doen begint hij te sissen en zet hij zijn nek op om er heel “groot” en “imposant” uit te zien. Henk zijn favoriete bezigheden zijn verstoppen, eten en klimmen.

Monty is onze koningspython en is geboren in 2016.

Een koningspython, dat klink gevaarlijk hè? Maar de koningspython, of in het Engels ball python, is de meest relaxte slang ooit! Monty is bij ons gekomen als herplaatser en is een volwassen mannetje van ongeveer 1 meter lang. Zijn meest favoriete bezigheid is verstoppen in zijn holle steen, daar voelt hij zich veilig.

Contactgegevens

Danielle de Dooij – van Veen

Corellistraat 267

5049EJ Tilburg

  06-42412204

✉ info@daantje-banaantje.nl

Veelgestelde vragen

Contact

Openingstijden

Maandag: 7.30 – 17.30 uur

Dinsdag: 7.30 – 17.30 uur

Woensdag: 7.30 – 17.30 uur

Donderdag: 7.30 – 17.30 uur

Vrijdag: gesloten

 

Beschikbaarheid:

Maandag: vanaf september ’24

Dinsdag: vanaf september ’24

Woensdag: per direct 1 plekje

Donderdag: per direct 1 plekje

© 2020 Gastouderopvang Daantje Banaantje. Alle rechten voorbehouden.